Редактор: e-mail: кадър БНТНе можем да си позволим да водим политика на

...
Редактор: e-mail: кадър БНТНе можем да си позволим да водим политика на
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Не можем да си позволим да очерняме Северна Македония, защото сме в ЕС

Редактор: 

e-mail: 

кадър Българска национална телевизия

Не можем да си позволим да водим политика на оклеветяване, каквато води Северна Македония по отношение на нас, тъй като България е член на Европейски Съюз. Това разяснява външният министър Екатерина Захариева в ефира на Българска национална телевизия.

Никак не отвръщам на настояването да бъда оповестена за личност нон грата в Северна Македония, съобщи външният ни министър. Освен за Захариева сходно апел беше повдигнат и за военният министър и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов, както и за евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев. Тя разяснява, че сега антибългаризмът в прилежащата ни страна е невъобразим.

Според Захариева има дълга поредност от неща, който македонците са подписали като сделки с България, само че не са спазили. За нея главният проблем е, че идеологията им не се трансформирала и тя не дава отговор на страна, която върви по либерален път и желае да е част от Европейски Съюз. „ Гърция също малко я разбираха в разногласието за името Северна Македония, нашият въпрос е по-сложен “, разяснява външният министър, като удостовери, че на този стадий няма да подкрепим прилежащата страна за продължение на процедурата за приемане в Европейски Съюз.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР